Κλινικός Ψυχολόγος - Ψυχοθεραπευτής Σιαραμπής Γιώργος
 
 
 
 
Γιώργος Σιαράμπης M.Sc.
 
Ψυχολόγος
Κλινικός Ψυχολόγος - Ψυχοθεραπευτής
 
 
 
 
 
 
 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Βιογραφικό

 
Την επιστημονική ευθύνη του Κέντρου Συμβουλευτικής & Ψυχοθεραπείας "Σύνθεσις" έχει ο Κλινικός Ψυχολόγος - Ψυχοθεραπευτής Γιώργος Σιαραμπής M.Sc.

Η εκπαίδευσή του περιλαμβάνει βασικές πανεπιστημιακές σπουδές στην Ψυχολογία (Πανεπιστήμιο Κρήτης) και μεταπτυχιακές πανεπιστημιακές σπουδές στην Κλινική Ψυχολογία (W.B.L. Middlesex University – Αρ. Πράξης Αναγνώρισης ΔΟΑΤΑΠ: 25 1-3458). Εξειδίκευση στην Συστημική Οικογενειακή Ψυχοθεραπεία (Εργαστήριο Διερεύνησης Ανθρώπινων Σχέσεων, τετραετές πρόγραμμα ειδίκευσης στην Συστημική Οικογενειακή Θεραπεία). Εξειδίκευση στη Συμβουλευτική της Τοξικοεξάρτησης (University of California, San Diego - School of Medicine, Department of Psychiatry & KETHEA Training Institute). Εκπαίδευση στον Επαγγελματικό προσανατολισμό, τη χρήση ψυχομετρικών εργαλείων και τον κοινωνικό σχεδιασμό.

Η πρόσφατη επαγγελματική του δραστηριότητα περιλαμβάνει εργασία για 15 χρόνια, στο Κέντρο Θεραπείας Εξαρτημένων Ατόμων, ενώ τα 10 τελευταία χρόνια είναι παράλληλα συνεργάτης του Κέντρου Συμβουλευτικής και Ψυχοθεραπείας "Εκ των ένδον", όπου συνεχίζει και εργάζεται μέχρι σήμερα. Έχει διατελέσει Διοικητικός και Θεραπευτικός Υπεύθυνος σε μία σειρά από Θεραπευτικές Μονάδες όπως: Ανοικτή Θεραπευτική Κοινότητα, Κέντρο Κοινωνικής Δραστηριοποίησης, Συμβουλευτικός Σταθμός Εφήβων, Κέντρο Συμβουλευτικής και Θεραπείας Οικογένειας. Στο παρελθόν, έχει διατελέσει ψυχολόγος στο Κέντρο Ψυχικής Υγείας Περιστερίου, στην Ψυχιατρική Κλινική του Σ.Ν.Ε.Ν. 414 και στη Διεύθυνση Επιλογής Προσωπικού, έχοντας την ευθύνη των Ψυχολογικών Αξιολογήσεων των υποψηφίων των Πανεπιστημιακών Στρατιωτικών Σχολών (Ιατρική, Νοσηλευτική, Νομική και Οικονομικά). Έχει πραγματοποιήσει μία σειρά από παρουσιάσεις σε συνέδρια (πανελλήνια και Ευρωπαΐκά) και πλήθος ομιλιών σε συνεργασία με ιδιωτικούς ή δημόσιους φορείς, στην Αθήνα αλλά και πολλές πόλεις της περιφέρειας (Χαλκίδα, Θήβα, Λειβαδιά, Κόρινθο, Τρίπολη, Καλαμάτα, Χίο, Μυτιλήνη, Μήλο κ.α.).

Η ερευνητική του δραστηριότητα περιλαμβάνει την μελέτη της ψυχοσεξουαλικής ανάπτυξης του εφήβου και τη συνύπαρξη (συννοσηρότητα) κατάθλιψης και χρήσης ναρκωτικών σε άτομα νεαρής ηλικίας (Κλινική μελέτη σε εξέλιξη).
 
 
 
 
Κλινικός Ψυχολόγος - Ψυχοθεραπευτής Σιαραμπής Γιώργος
 
 
 
 
 
Κώστα Βάρναλη 130-132
Ανατολικής Ρωμυλίας
13231 Πετρούπολη